Kaartverkoop via Internet - overzicht activiteiten

 • 21 januari 2019
  20:00 u.
  Door: journalist en schrijver Paul van Hooff
  Locatie: Hoofdbibliotheek
  Paul van Hooff is op zijn ‘stalen ros’, een onverwoestbare Moto Guzzi V7 uit 1975, van Amsterdam naar Tokio gereden. Niets is hem bespaard gebleven. Met huilende wolven op de achtergrond sliep hij bij min 20 in een tentje in de Armeense bergen. En toen hij in Siberië het leven van een 17-jarige jongen redde riep de Russische media hem uit tot held. Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van de vele avonturen die hij heeft beleefd tijdens zijn tocht naar Japan. Benieuwd naar al zijn verhalen?
  Opmerking: Zaal open 19.30 uur
 • 26 januari 2019
  10:30 u.
  Uitverkocht
  Door: Poppentheater Belletje Sterk
  Locatie: Hoofdbibliotheek
  Een vrolijke voorstelling vol liedjes en interactie, waarbij de poppen uit een levensgroot boek komen. Het verhaal is geïnspireerd op het prentenboek van het jaar 2019: ‘Een huis voor Harry’.
  Opmerking: Toegangskaart: voor 1 kind + 1 begeleider.
 • 28 januari 2019
  09:30 - 11:30 u.
  Door: in samenwerking met Gemeente Katwijk en SNS bank
  Locatie: Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever
  U leert wat u kunt doen om veilig te bankieren op het internet. Er is iemand van de politie aanwezig om informatie te geven over wat u kunt doen als u onverhoopt gehackt bent.
 • 02 februari 2019
  10:30 u.
  Door: Het Marnick theater
  Locatie: Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever
  Een interactieve voorstelling over Poezebeest die achter een vogeltje aangaat. Er is onderweg van alles te ontdekken, maar of Poezebeest de weg weer terug kan vinden?
  Opmerking: Toegangskaart: voor 1 kind + 1 begeleider.
 • 05 februari 2019
  09:30 - 11:30 u.
  Uitverkocht
  Locatie: Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever
  Heb je een smartphone maar weet je niet goed hoe hij werkt? Tijdens deze cursus leer je onder andere hoe je veilig om kunt gaan met je telefoon, hoe je apps kunt downloaden en hoe je foto’s kunt maken, delen en bewerken. De cursus is 3 dagdelen en wordt gehouden op dinsdag 5, 12 en 19 februari.
  Opmerking: De cursus is alleen voor de iPhone.
 • 09 februari 2019
  14:00 - 16:00 u.
  Door: Fleur Vooijs
  Locatie: Hoofdbibliotheek
  In februari organiseren wij weer een Handlettering workshop. Dit keer staat alles in het thema van Valentijnsdag, want hoe leuk om je geliefde dit jaar te verrassen met een eigen gemaakte kaart. Natuurlijk kan je ook een kaart maken voor iemand anders die je gewoon heel lief vindt. En als de kaarten af zijn, dan kunnen ze direct op de bus. We gaan er een gezellig middag van maken waar wij zorgen voor de koffie, thee en postzegels.
  Opmerking: Voor volwassenen.
 • 11 februari 2019
  20:00 u.
  Locatie: Hoofdbibliotheek
  Mart Smeets is al een halve eeuw werkzaam als sportjournalist. Of het nu gaat om schaatsen, wielrennen, voetbal of honkbal, hij schrijft er bevlogen verhalen over. De Katwijkse sportcommentator Krijn Schuitemaker vraagt hem het hemd van het lijf over zijn nieuwe boek: ‘Afzien’. In dit boek neemt Mart je onder meer mee naar de Winterspelen in Zuid-Korea, naar de topprestaties van Dumoulin, Kruiswijk en Froome in de Giro. Een fantastische avond voor iedereen die van sport houdt.
  Opmerking: Zaal open 19.30 uur.
 • 13 februari 2019
  14:30 - 16:00 u.
  Door: Creakids
  Locatie: Hoofdbibliotheek
  Ken jij het mysterie van het verdwenen fort in Katwijk? Heeft het eigenlijk wel echt bestaan? Creakids gaat met de kinderen op onderzoek uit! Er wordt onderzoek gedaan naar de oude kaart, de Tabula Peuteringiana. Ook gaan ze aan de slag met hun eigen Tabula schatkaart. Nadat ze grondig de constructie van het fort hebben bekeken gaan ze ook het fort in het klein nabouwen!
  Opmerking: Leeftijd: 6 t/m 12 jaar
 • 13 februari 2019
  19:30 u.
  Locatie: Hoofdbibliotheek
  Deze prachtige film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Ian McEwan. Fiona Maye is een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof, waar ze bekend staat om haar weloverwogen uitspraken. Dan krijgt ze een zaak van een 17-jarige jongen die ernstig ziek is. Omdat hij Jehova’s getuige is weigert hij een bloedtransfusie. Aan Fiona de taak om te beslissen of deze jongen te jong is om over zijn leven te beslissen. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.
  Opmerking: Zaal open: 19.00 uur. Inclusief hapjes.
 • 18 februari 2019
  19:30 u.
  Door: Hans Kruyt
  Locatie: Hoofdbibliotheek
  Wil jij alles uit je fototoestel halen? Geef je dan op voor deze workshop. Hans Kruyt vertelt je alles over hoe je met de knoppen van je camera om moet gaan. Na deze workshop weet je eindelijk hoe je camera technisch in elkaar zit. Onderwerpen die deze avond aan bod komen zijn onder andere: sluitertijd, diafragma, plusmin knop enzovoorts. Je vakantiefoto’s zullen er de volgende keer prachtig uitzien.
  Opmerking: Zaal open 19.00 uur.
 • 26 februari 2019
  10:00 - 12:00 u.
  Locatie: Hoofdbibliotheek
  Altijd al willen weten hoe het is om een LEGO robot te besturen? Dit is je kans! Leer hoe je een EV3 robot opdrachten geeft en hoe hij kan reageren op jouw bewegingen. Gegarandeerde pret en nog leerzaam ook.
  Opmerking: Leeftijd: vanaf 10 jaar.
 • 27 februari 2019
  14:00 u.
  Door: Kim Beerden
  Locatie: Hoofdbibliotheek
  Hoe vierden de mensen hun verjaardag eigenlijk in de oudheid? Want natuurlijk werd er toen ook al een verjaardag gevierd. Werden er toen ook al kadootjes gegeven aan kinderen? We gaan het je allemaal vertellen. We gaan ook nog mooie Romeinse uitnodigingen voor onze eigen verjaardagsfeestje schrijven.
  Opmerking: Leeftijd: 8 t/m 12 jaar.