Kaartverkoop via Internet - overzicht activiteiten

Hoe koop ik een kaartje?

Kaarten bestellen bij Bibliotheek Katwijk werkt heel eenvoudig kies de activiteit, kies het aantal kaarten en ga verder.
Als uw bestelling compleet is, logt u in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
Bent u geen lid van Bibliotheek Katwijk? Ook dan kunt u gemakkelijk kaarten bestellen door u aan te melden met uw e-mailadres.
Vervolgens kunt u afrekenen met iDEAL. Heel gemakkelijk bij uw bibliotheek. We wensen u een prettige activiteit toe.

Het is niet mogelijk eenmaal gekochte toegangskaarten terug te geven.

 • 26 februari 2019
  10:00 - 12:00 u.
  Uitverkocht
  Locatie: Hoofdbibliotheek
  Altijd al willen weten hoe het is om een LEGO robot te besturen? Dit is je kans! Leer hoe je een EV3 robot opdrachten geeft en hoe hij kan reageren op jouw bewegingen. Gegarandeerde pret en nog leerzaam ook.
  Opmerking: Leeftijd: vanaf 10 jaar.
 • 27 februari 2019
  14:00 u.
  Door: Kim Beerden
  Locatie: Hoofdbibliotheek
  Hoe vierden de mensen hun verjaardag eigenlijk in de oudheid? Want natuurlijk werd er toen ook al een verjaardag gevierd. Werden er toen ook al kadootjes gegeven aan kinderen? We gaan het je allemaal vertellen. We gaan ook nog mooie Romeinse uitnodigingen voor onze eigen verjaardagsfeestje schrijven.
  Opmerking: Leeftijd: 8 t/m 12 jaar.
 • 28 februari 2019
  10:00 u.
  Uitverkocht
  Locatie: Hoofdbibliotheek
  Wat heb je eigenlijk nodig om een Romeins kasteel te bouwen? Een grote muur, een slotgracht, toegangspoort en wachttorens: het hoort er allemaal bij. Binnenkort kun je zelf een Romeins Fort bouwen in Minecraft.
  Opmerking: Leeftijd: 9 t/m 14 jaar.
 • 05 maart 2019
  09:30 - 11:30 u.
  Locatie: Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever
  Met een makkelijk en toegankelijk oefenprogramma leren starters e-mailen en op het internet werken. De ochtenden worden begeleid door ervaren medewerkers. De cursus is 3 dagdelen en wordt gehouden op dinsdag 5, 12 en 19 maart.
 • 12 maart 2019
  16:00 - 17:00 u.
  Door: Jan de Lange
  Locatie: Hoofdbibliotheek
  In deze creatieve workshop gaan we aan de slag met het programmeren van ozobotjes en bee bots. De ozobotjes gaan we laten dansen op muziek.
  Opmerking: Leeftijd: vanaf 4 jaar.
 • 13 maart 2019
  19:30 u.
  Locatie: Hoofdbibliotheek
  Laat je verrassen tijdens deze filmavond. Onder het genot van een lekker drankje vertonen wij deze avond een verrassingsfilm. We kunnen wel vast een tipje van de sluier oplichten want bij deze film blikken we vast vooruit op het thema van de Boekenweek: ‘De moeder, de vrouw’. In deze film zal de traditionele rol van de vrouw ter discussie staan. De rest houden wij nog even geheim.
  Opmerking: Zaal open 19.00 uur.
 • 20 maart 2019
  14:00 u.
  Locatie: Hoofdbibliotheek
  Robots kennen we vooral van televisie. Ze doen saai werk in fabrieken of leiden bezoekers rond in een bibliotheek of museum (misschien ook best saai?). Soms zijn ze gewoon speelgoed. De meeste robots hebben een duidelijke taak waarvoor ze speciaal gemaakt zijn. Maar nieuwsgierige robots bestaan ook, en bange robots. Zelfs robots die met opzet hulpeloos zijn. Waarom zijn deze robots er eigenlijk? We proberen deze vragen met jou te beantwoorden.
  Opmerking: Leeftijd: 8 t/m 12 jaar.
 • 25 maart 2019
  20:00 u.
  Uitverkocht
  Door: Hugo Borst
  Locatie: Hoofdbibliotheek
  Hugo Borst, schrijver en sportjournalist, komt naar de bibliotheek voor een lezing over zijn boeken: ‘Ma’ en ‘Ach moedertje’. In 2015 verscheen zijn bundel Ma, een verzameling columns die hij maakte voor het Algemeen Dagblad over het leven van zijn dementerende moeder en zijn persoonlijke rol als mantelzorger. Een prachtig en liefdevol boek dat soms ontroert of geestig is. Deze avond wil je zeker niet missen!
  Opmerking: Zaal open 19.30 uur.
 • 26 maart 2019
  09:30 - 11:30 u.
  Locatie: Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever
  De overheid regelt steeds meer via internet en verwacht dat iedereen daar gebruik van maakt. In vier bijeenkomsten maken de deelnemers kennis met werken met de digitale overheid, leren ze een DigiD aanvragen en ermee werken. Deze cursus is voor mensen die al wat ervaring hebben met computers en internet. De cursus is 4 dagdelen en wordt gehouden op dinsdag 26 maart, 2, 9 en 16 april.
  Opmerking: Prijs is incl. werkboek.
 • 27 maart 2019
  14:00 - 15:30 u.
  Locatie: Hoofdbibliotheek
  In de workshop met de Makey Makey worden kinderen uitgedaagd om creatief te denken en een interface te ontwerken. De deelnemers experimenteren in groepjes met online toepassingen voor het maken van muziek of het spelen van een game.
  Opmerking: Vanaf 8 jaar.
 • 29 maart 2019
  20:00 u.
  Locatie: Hoofdbibliotheek
  De Boekenweek kunnen we dit jaar niet mooier afsluiten dan met een gezellige ladies night. Een avond in het teken van de laatste nieuwtjes op het gebied van lifestyle, interieur, mode, gezondheid, beauty en lekker eten. Met diverse stands waar je workshops kunt volgen en lezingen van onder meer Arachne over haar boek: ‘Eten als liefdestaal’. Verder komt Ine Paauw, oud deelnemer van Heel Holland bakt, een leuke bakdemonstratie geven. Een gezellige avond met een lekker drankje en live muziek.
 • 03 april 2019
  19:30 u.
  Locatie: Hoofdbibliotheek
  Dit waargebeurde verhaal speelt zich af eind jaren 20 en gaat over de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonie orkesten dirigeerde. Het is geen makkelijke weg, maar haar doorzettingsvermogen brengt haar wel naar Duitsland, waar ze aan de Rijksacademie voor Muziek mag studeren. Wanneer ze als eerste vrouw bij het Berlijn Philharmonisch Orkest mag starten wordt de spanning haar bijna te groot, als de liefde van haar leven haar voor het blok zet. Waar kiest ze voor?
  Opmerking: Zaal open 19.00 uur. Inclusief hapjes.